خودروسازان به دانش‌بنیان‌ها اجازه فعالیت نمی‌دهند-راهبرد معاصر

خودروسازان به دانش‌بنیان‌ها اجازه فعالیت نمی‌دهند

به گفته رئیس پردیس شرکت‌های دانش‌ بنیان فارس، شرکت‌های خودروساز اجازه فعالیت و تعامل درست به دانش‌بنیان‌ها نمی‌دهند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۵ - ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 April 27
کد خبر: ۱۳۱۳۰۲

به گزارش راهبرد معاصر مظفر والی عصر چهارشنبه ۷ اردیبهشت در یک کنفرانس خبری که در راستای سلسله نشست‌های مدیران پاسخگو به میزبانی استانداری فارس برگزار شد، در خصوص سهم شرکت‌ها در صنعت خودروسازی گفت: صنعت خودروسازی ۲۰۰ قطعه را اعلام نیاز کردند که ۸ قطعه انحصارا در فارس امکان تولید دارد اما شرکت‌های خودروسازی قطعه را با چندین واسطه تهیه می‌کنند و حاضر به ارتباط مستقیم با شرکت‌های دانش بنیان نیستند.

او عنوان کرد: واحدهای صنعتی که در استان فعال هستند باید با واحدهای فناور قرارداد داشته باشند تا در گذر اتفاقات دچار مشکلاتی نظیر تعطیلی نشوند.

رئیس پردیس شرکت‌های دانش‌ بنیان فارس همچنین با تصریح بر اینکه سهم این استان در تعداد شرکت دانش‌ بنیان قابل قبول نیست، عنوان کرد: ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های کافی در فارس شکل نگرفته اما تامین زیرساخت‌ها اکنون در حال شکل‌ گیری است.

والی با بیان اینکه منابع استانی ما می‌طلبد که جامعه آماری بیشتری در حوزه شرکت‌ها داشته باشیم، گفت: در این راستا برج شماره ۲ پردیس که ۱۱ طبقه است امسال تکمیل می‌شود و در اختیار شرکت‌ها قرار می‌گیرد.

او با بیان اینکه ۶۵ درصد از شرکت‌های دانش‌ بنیان تولیدی در پردیس مستقر هستند، افزود: نخستین شهرک صنعتی دانش‌ بنیان مقدمات آن از آذرماه شروع شد و اکنون در مرحله جانمایی است که به زودی کلنگ‌زنی می‌شود.

رئیس پردیس شرکت‌های دانش‌ بنیان فارس همچنین عنوان کرد: با همکاری معاونت علمی توسعه زیرساخت‌ها برای برج نوآوری در غرب شیراز فراهم شده و به زودی کلنگ‌زنی می‌شود.

والی اضافه کرد: در فارس دو مجموعه با زمینه دانش‌ بنیان فعالیت می‌کنند که یکی پارک علم و فناوری و دیگری پردیس شرکت‌های دانش بنیان است‌.

او با بیان اینکه این پردیس میزبان ۱۲۰ شرکت دانش‌ بنیان است اما ۴۱۸ شرکت را تحت پوشش دارد، گفت: پردیس براساس تقاضا و نیاز صنعت شرکت‌ها را معماری و تاسیس می‌کند به عبارتی در کنار ایده محوری روی تقاضامحوری نیز کار می‌کند.

رئیس پردیس شرکت‌های دانش‌بنیان فارس با بیان اینکه سالانه بیش از ۲۰۰۰ نیاز به پردیس اعلام می‌شود، افزود: سالانه بیش از هزار قرارداد با صنعت در پردیس منعقد می‌شود همچنین در پردیس ۱۳ صنعت بزرگ کشور مستقر هستند و نیازهای خارج از استان را تامین می‌کنند.

والی با تاکید بر اینکه نامگذاری امسال هوشمندانه بود، عنوان کرد: با توجه به اینکه بخش زیادی از جامعه بیکار ما از فارغ‌التحصیلان هستند و شرکت‌های دانش بنیان راه میانبر برای اشتغال فارغ‌التحصیلان است.


او با بیان اینکه ۸۰ درصد از قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان محقق نشده است، گفت: این امر سبب شده که
ترغیبی از سوی شرکت‌های برای تبدیل به دانش‌بنیان شدن وجود نداشته باشد.

رئیس پردیس شرکت‌های دانش‌ بنیان فارس با بیان اینکه یکی از گلایه‌ها ارزیابی‌های تلفنی بود که سبب رد شدن شرکت‌ها می‌شد، اظهار کرد: باید قدرت چانه‌زنی مدیران استان و نمایندگان بیشتر شود چون در ارزیابی شرکت‌ها و کارگزاری مربوطه در سال‌های اخیر نسبت به فارس با بی‌ عدالتی همراه بوده است.

والی با بیان اینکه فارس سهم کمی در مدیریت فناوری کشور دارد، گفت: انتظار داریم مجموعه استان کمک کنند تا دستگاه‌های اجرایی از این حالت خارج شوند و از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناورانه بیشتر استفاده کنند.

او با بیان اینکه عمده مشکل پردیس به زیرساخت‌های تولیدی مربوط است، گفت: به دو ابزار در استان نیاز داریم؛ صندوق‌های فناوری که حامی پروژه‌ها هستند که اکنون حمایت‌ها را از یزد می‌گیریم و دیگری صندوق‌های پژوهش و فناوری‌ که باید توسعه پیدا می‌کرد.

رئیس پردیس شرکت‌های دانش‌بنیان فارس همچنین با بیان اینکه در چهار سال گذشته در استانداری مخاطب نداشتیم، افزود: قانون واگذاری زمین به شرکت‌های دانش‌بنیان اجرا نمی‌شد اما اکنون این همت وجود دارد و مسئولان در تلاشند تا منابع و زیرساخت‌ها را ایجاد کنند.

ارسال نظر
آخرین اخبار